Όπως είναι γνωστό, στις 7 Νοεμβρίου 2010 γίνονται οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, για την ανάδειξη των τοπικών και περιφερειακών εκπροσώπων, σε όλη τη χώρα. Στο Δήμο Γορτυνίας υπάρχουν πέντε συνδυασμοί, επικεφαλής των οποίων είναι, για υποψήφιοι δήμαρχοι (με αλφαβητική σειρά) οι:

1) Αποσκίτης Ηλίας (Ανεξάρτητος)
2) Γιαννόπουλος Ιωάννης  (Ανεξάρτητος)
3) Κουντάνης Κώστας (Ανεξάρτητος)
4) Παρασκευόπουλος Παρασκευάς (Με στήριξη του ΠΑΣΟΚ)
5) Φράγκος Ιωάννης (Με στήριξη ΚΚΕ)
(Θα δημοσιεύσουμε όσα στοιχεία έχουν περιέλθει σε γνώση μας, με την επιφύλαξη πως μπορεί κάπου να υπάρχει και κάποιο λάθος. Όσοι πατριώτες μας έστειλαν κείμενα προσαρμοσμένα στις αρχές έκδοσης της εφημερίδας και ιστοσελίδας τα δημοσιεύουμε. Θα δημοσιεύσουμε επίσης όσα μας  σταλούν στη συνέχεια).
 
ΕΝΝΕΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
.
Α)ΤΕΣΣΕΡΙΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Τέσσερις από τους 5 συνδυασμούς έχουν υποψηφίους
.
Vergos_I_OTEΣυνδυασμός κ. Αποσκίτη.
.
Βέργος Ν. Ιωάννης (Κογκρέσου), συνταξιούχος ΟΤΕ.
Γεννήθηκε στου Σέρβου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Δημητσάνης και σταδιοδρόμισε στον  ΟΤΕ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Παντρεύτηκε την Ελένη Δαμασκηνού και απέκτησαν δύο κόρες. Τη Σοφιάνα (Δικηγόρο) και την Πόπη (Γεωλόγο που εργάζεται στον ΟΤΕ). Επισκέπτεται τακτικά το χωριό μας και δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τα προβλήματά του.
.
Συνδυασμός κ. Γιαννόπουλου.
.
Διαμαντοπούλου-Τρουπή Μαρίνα.troypi_marinahttp://m-diamantopoulou.blogspot.com/
Γεννήθηκα στο χωριό Κοκκινοράχη (Μπούζα). Τελείωσα το Δημοτικό σχολείο Κοκκινοράχης και το Γυμνάσιο Τροπαίων. Είμαι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Από τότε έχω εργαστεί, στο λογιστήριο διάφορων επιχειρήσεων Είμαι παντρεμένη με τον πατριώτη μας Σερβαίο Νίκο Αρ. Τρουπή, που εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα και αποκτήσαμε δύο αγόρια. Ο μεγαλύτερος γιος μας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ΕΜΠ, ενώ ο μικρότερος είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.
Στην Αθήνα μένω στο Ίλιον. Επισκέπτομαι πολύ συχνά τόσο την Κοκκινοράχη όσο και του Σέρβου, που μένουν οι γονείς μου και οι γονείς του Νίκου και είναι τα πατρικά μας σπίτια. Αγαπώ πολύ το τόπο μας και την αγάπη αυτή την έχω εκδηλώσει μέσα από τη δράση μου ως γραμματέας του φυσιολατρικού ομίλου «Η Γκούρα», καθώς κι από την έντονη παρουσία μου στο σύλλογο Αρκάδων Ιλίου, όπου είμαι μέλος. Για το φαράγγι έχουμε οργανώσει πολλές εξορμήσεις και έχουμε προβεί σε πολλές ενέργειες για την αξιοποίησή του, που βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο. Θα είμαι υποψηφία στο συνδυασμό "ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ." του Ι. Γιαννόπουλου, ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές ως ανεξάρτητος. Έχω διάθεση να εργαστώ για τα χωριά μας και μπορώ να σας βεβαιώσω πως, αν με ψηφίσετε θα δικαιωθείτε για την επιλογή σας.
Σας ευχαριστώ.
Μαρίνα"
.
Συνδυασμός κ. Παρασκευόπουλου.
.
Koutsadreas_KonΚουτσανδρέας Διαμαντή  Κωνσταντίνος..
"Γεννήθηκα στου Σέρβου Γορτυνίας από πολύτεκνη οικογένεια. Τελείωσα το δημοτικό στο χωριό και στη συνέχεια το γυμνάσιο στον Άγιο Δημήτριο Αθηνών. Σπούδασα Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πτυχιούχος διετούς Μετεκπαίδευσης του Μ.Δ.Δ.Ε. Έχω πιστοποίηση στις Νέες Τεχνολογίες καθώς και πολύμηνο Σεμινάριο Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΛΚΕΠΑ. Διετέλεσα Γενικός Γραμματέας επί δωδεκαετία στο Σύνδεσμο Σερβαίων, έχοντας την επιμέλεια έκδοσης της εφημερίδας "Αρτοζήνος". Ύπήρξα κοινοτικός σύμβουλος και για μια τριετία πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Ηραίας. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Κουλομιδιώτη Μαρία και έχουμε δύο παιδιά, φοιτητές σήμερα, τη Βασιλική και το Διαμαντή. Διαμένω στο Ίλιον και υπηρετώ ως Διευθυντής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Γορτυνία Νέα Εποχή" με εκφράζει απόλυτα και πιστεύω ακράδαντα ότι το όραμά μας για τον τόπο μας θα γίνει πραγματικότητα και η Γορτυνία θα γίνει πόλος έλξης όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των ξένων. Θέληση και διάθεση από την πλευρά μας υπάρχει . Δώστε μας την ευκαιρία να την κάνουμε έργο. Και σας διαβεβαιώνουμε ότι επιλογή σας και η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μας θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας". 
.
Daras_xristifotisΣυνδυασμός κ. Φράγκου.
Δάρας Ευσταθίου Χρήστος-Φώτης,
οδοντίατρος.
 
.
.
.
.
.
Β) ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Μόνο δύο συνδυασμοί κατέβασαν υποψηφίους για το ΤΣ του χωριού
Συνδυασμός κ. Γιαννόπουλου.
.
Rousias_I1) Ρουσιάς Ιωάννης του Μαρίνη. Μόνιμος κάτοικος του Σέρβου, που διατηρεί το Καφενείο και Ταβέρνα στο χωριό. Συμπληρωματικά ασχολείται με εργολαβίες κατασκευής οικοδομών και άλλων έργων στο χωριό και στην ευρύτερη  περιοχή. Ασχολείται με τα κοινά για πολλά χρόνια και έχει εκλεγεί πολλές φορές από τους συμπατριώτες μας. Είναι παντρεμένος με την Βούλα Κουτσουμάρη και έχουν τρία παιδιά. το Γιώργο (δάσκαλος), το Μαρίνο (Καθηγητής στο ΤΕΙ Πειραιά) και την Ελένη (βιβλιονόμος)
.
.
10_Ntrologianis2) Σχίζας Ιωάννης του Θεοδώρου.
Είναι ο σημερινός πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Σέρβου του Δήμου Ηραίας.  Είναι συνταξιούχος οικοδόμος. Παντρεύτηκε την Ελένη Κομνηνού και απέκτησαν την Ασπασία (Υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης). Είναι ψάλτης και Επίτροπος στην εκκλησία της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Σπορ έχει το κυνήγι.
.
 
Συνδυασμός κ. Παρασκευόπουλου.
.
Adriopoulos_Andreas1) Ανδριόπουλος Ανδρέας του Νικολάου
Γεννήθηκε στου Σέρβου, όπου τέλειωσε το δημοτικό και στη συνέχεια πήγε στο γυμνάσιο Λαγκαδίων. Σταδιοδρόμησε στην Αθήνα ως εργολάβος οικοδομών. Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και από τους λίγους  κατοίκους του χωριού, που μένουν εκεί όλο το χειμώνα. Συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου και παλιότερα συμμετείχε στο ΔΣ του Συνδέσμου, όπου εργάστηκε με πραγματικό ενδιαφέρον.
.
 
Vergos_L_georgios2) Βέργος Γεώργιος του Λάμπρου.
Συνταξιούχος του ΙΚΑ. Από μικρός ασχολήθηκε όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του με τη μαστοριά στη Μεσσένια. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και συνέχισε να εργάζεται στις οικοδομές. Έχει παντρευτεί την Ελευθερία Τσιρώνη (Συν/χο Τραπεζικό) και έχει μία κόρη την Ελένη που ζει μόνιμα στην Καρδίτσα.
.
 
kdaras_1003) Δάρας Κωνσταντίνος του Νικολάου
Συνταξιούχος τραπεζικός. Τελείωσε το Δημοτικό στο χωριό και το Γυμνάσιο στα Λαγκάδια. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Παν. Πειραιά και σταδιοδρόμησε στην Εμπορική Τράπεζα, όπου έφτασε στη θέση Διευθυντή καταστήματος. Μέλος του Δ. Σ. του Συνδέσμου μας για πολλά χρόνια και με αξιόλογη προσφορά. Επίτροπος στον ενοριακό Ναό του χωριού και ψάλτης.
Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Τσαντίλα από την Τουθόα (Τσίπολη) και έκαναν τρία παιδιά, Το Νίκο (Νομικό-Τραπεζικό), το Δημήτρη (Πτυχιούχο ΤΕΙ Λογιστικής) και την Αθηνά (Πτυχιούχο Νοσηλευτικής Παν. Αθηνών).
 
ΤΡΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
.
vergos_ypopsifios_202_2491) Βέργος Ιωάννης του Νικόλα (Κόλιας).
Yποψήφιος στο Δήμο Ιλίου με τον συνδυασμό Δημοκρατική Συνεργασία, με επικεφαλής τον Αρκάδα Νίκο Ζενέτο.
"Γεννήθηκα στο χωριό μας Σέρβου το 1948. Έφυγα για την Αθήνα σε ηλικία 13 ετών και εργάστηκα στην οικοδ ομή. Εν συνεχεία προσλήφθηκα με εξετάσεις στις αστικές συγκοινωνίες (τρόλεϊ), όπου εξάντλησα την ιεραρχία και συνταξιοδοτήθηκα. Τα περισσότερα χρόνια της εργασίας μου ασχολήθηκα ενεργά με τα συνδικαλιστικά του κλάδου μου και συνέβαλα στην δικαίωση πολλών αιτημάτων μας. Είμαι παντρεμένος με την συμπατριώτισσα Ρήνα Ν. Κωνσταντόπουλου και έχουμε τρία αγόρια. Τον Νικόλα που εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος, τον Άγγελο που είναι ιπτάμενος στη πολεμική αεροπορία και τον Κωνσταντίνο που εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Κατοικώ στο Ίλιον από το 1972.Για αρκετά χρόνια ήμουν στο Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού μας, ως αντιπρόεδρος, όπου θεωρώ πως εργάστηκα αποδοτικά. Έχω διατελέσει μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου μας επί 8 χρόνια. Στο σημερινό ΔΣ είμαι αντιπρόεδρος και στο προηγούμενο ήμουν ταμίας. Πιστεύω πως συνέβαλα και εγώ στην επίτευξη των στόχων του Συλλόγου, ιδίως τα τελευταία χρόνια που κατασκευάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. Επίσης είμαι Γραμματέας του συλλόγου Αρκάδων Ιλίου "Προσέληνοι". Θα είμαι υποψήφιος στο Δήμο Ιλίου με τον συνδυασμό Δημοκρατική Συνεργασία με επικεφαλής τον Αρκάδα Νίκο Ζενέτο. Με όραμα για ένα καλύτερο αύριο, για μια Ανθρώπινη Πόλη, πάντα στο πλευρό των νέων δυναμικά και ασυμβίβαστα, σας ζητώ να με ψηφίσετε".
. 
2010_Dalamagas2) Δαλαμάγκας Δημήτρης (Σερβόγαμπρος).
Υποψήφιος με το συνδυασμό "Σύγχρονο ΊΛΙΟΝ" και υποψήφιο δήμαρχο το Γιώργο Βερναρδάκη.
"Κατάγομαι από το χωριό Καστράκι της Γορτυνίας και είμαι Σερβόγαμπρος. Έχω παντρευτεί τη δασκάλα Άννα Ι. Μπόρα (Μπορόγιαννη) και έχουμε δυο γιους, το Θοδωρή και το Γιάννη. Ο πρώτος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μηχανικός Η/Υ, ΕΜΠ και ο δεύτερος είναι γιατρός. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία τόσο στο δικό μου χωριό όσο και της γυναίκας μου και τα επισκέπτομαι συχνά, κυρίως το καλοκαίρι, όπου περνώ τις θερινές μου διακοπές. Ως δάσκαλος με επιστημονικό έργο, έχω διατελέσει Δ/ντής της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Γ' Αθήνας και Δ/ντης του γραφείου Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με τη σύζυγό μου Άννα έχουμε γράψει αρκετά βιβλία, για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Είμαι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ τουΣυλλόγου Αρκάδων Ιλίου «Προσέληνοι», όπου έχω εργαστεί για την υλοποίηση του προγράμματος του σωματίου. Την οκταετία που πέρασε ήμουν δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιλίου και πιστεύω πως με το έργο που πρόσφερα δικαίωσα τις προσδοκίες όλων όσων με ψήφισαν. Τώρα θα είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό "Σύγχρονο ΊΛΙΟΝ" και υποψήφιο δήμαρχο το Γιώργο Βερναρδάκη. Με την εμπειρία που διαθέτω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη θέληση που έχω να εργαστώ, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι είμαι σε θέση να προσφέρω πολλά. Σας ζητώ να με ψηφίσετε".
. 
koutsandreas_Ncardψ-13) Κουτσανδρέας Βασίλειος του Ηλία.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Δημητρίου με το συνδυασμό "αλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ" της υποψήφιας Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου.
"Γεννήθηκα στο Σέρβου Αρκαδίας το 1957 και κατοικώ από το 1973 στον Άγιο Δημήτριο. Αποφοίτησα από το Λύκειο Αρρένων το 1977. Είμαι  παντρεμένος με την Ιωάννα Μαλεφιτσάκη που κατάγεται από το Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης και έχουμε  3 κορίτσια. Από μαθητής εντάχθηκα στο μαθητικό κίνημα (ΠΑΜΚ) και είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ Αγίου Δημητρίου. Συμμετείχα στον ΕΣΥΝ και αργότερα στην Κοινότητα Νέων και στους εξωραϊστικούς συλλόγους στη γειτονιά μου. Υπήρξα εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ». Ως γονέας συμμετείχα στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στη Σχολική Επιτροπή του 20ου Δημοτικού Σχολείου. Εργάζομαι ως Διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός». Ως άτομο με ειδικές ανάγκες έχω μάθει ότι η θέληση και η προσπάθεια σε καταξιώνουν. Για αυτό και τώρα ως Δημοτικός Σύμβουλος θα προσπαθήσω για να συμβάλω ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας".

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )