Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου προέδρου του χωριού Ι. Μ. Ρουσιά.

Rousias_IΑγαπητοί Συγχωριανοί,

     Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποστήριξή σας κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να εκλεγώ πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, και ύστερα και από την κλήρωση στο Πρωτοδικείο Τρίπολης, πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σέρβου. Όπως προεκλογικά είχα δηλώσει η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Γιαννόπουλου δε σκοπεύει σε αυτοδιοικητική καριέρα, αλλά στην στήριξη και βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην πρώτη εφαρμογή του νεοσύστατου Δήμου Γορτυνίας.

   Με τη βαθειά πεποίθηση, ότι κανένας μας δεν περισσεύει και καμία έντιμη και ειλικρινής πρόθεση δε σβήνει από τον κοινωνικό μας χάρτη, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σας ΚΑΛΩ λοιπόν, όλους, να συμπαρασταθείτε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας και η καθεμιά σας στην προσπάθεια που τώρα ξεκινάει, διότι ενωμένοι σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

   Σας τιμώ και σας ευχαριστώ, συνεχίζοντας με αγωνιστική και συμμετοχική διάθεση, γιατί η ιδιαίτερη πατρίδα μας το απαιτεί.

   Τέλος, το εκλεγμένο κοινοτικό συμβούλιο από καρδιάς σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο Έτος και ελπίζει, παρά τις δυσκολίες, πολλοί από εσάς να μπορέσετε να έρθετε να γιορτάσετε τις άγιες μέρες στο αγαπημένο μας χωριό. 

Με τιμή,
Ιωάννης Μ. Ρουσιάς

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.