9-5-2009.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

td_kalos_poimin_314
"Ο καλός Ποιμήν". Ψηφιδωτό Τάκη Δημητρόπουλου.

Η ιστοσελίδα μας, Servou.gr στα πλαίσια της επιθυμίας του Δ.Σ του Συνδέσμου για την προβολή και διάσωση του πολιτισμού του χωριού μας, έχει θέσει ως στόχο να αναζητήσει και να δημοσιεύσει φωτογραφίες έργων συμπατριωτών μας που έχουν ασχοληθεί, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, με τη Λαϊκή Τέχνη.

Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε δείγματα έργων όλων των Σερβαίων Καλλιτεχνών. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πατριώτες να μας ενημερώσουν για οποιοδήποτε έργο έχουν στη διάθεσή τους, δικό τους ή κάποιου συγγενή ή φίλου τους, για να συνεργαστούμε προκειμένου να το φωτογραφήσουμε και να συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα.

Κάνουμε την αρχή με άρθρο που έχει τίτλο "Σερβαίοι Λαϊκοί Καλλιτέχνες". Βρίσκεται στην Ενότητα: Λαογραφία-Παράδοση, Κατηγορία: Λαϊκή Τέχνη.

Επισκεφθείτε το άρθρο

Σερβαίοι Λαϊκοί Kαλλιτέχνες


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.