.

Στο You tube αναρτήθηκε και το 2ο μέρος του άλμπουμ φωτογραφιών (από το χωριό μας Σέρβου και από άλλα χωριά της Γορτυνίας), της κυρίας Μαρίνας Διαμαντοπούλου-Τρουπή. Έχει τίτλο:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Φωτογραφικό Πανόραμα-Μέρος 2ο-Αξιοθέατα (οικισμοί-ιστορία-μνημεία-προσκυνήματα).

Στην εισαγωγή η κυρία Διαμαντοπούλου αναφέρει:

«Παραθέτω το 2ο βίντεο κατά σειρά, αφιερωμένο με αγάπη στον τόπο μου την Γορτυνία, στην Αρκαδία, στην καρδιά της Πελοποννήσου, μέσα από εικόνες που αναφέρονται στα αξιοθέατα του τόπου αυτού και ειδικότερα στους διάφορους οικισμούς, στην ιστορία της περιοχής, στα μνημεία, και ασφαλώς στα πολλά και σημαντικά προσκυνήματα.

Οι φωτογραφίες κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία είναι από το προσωπικό μου αρχείο και πολύ λίγες από την σελίδα Discover Gortynia.gr, του φωτογράφου Βασίλη Κουτρουμάνου και σκόρπιες από το διαδίκτυο χωρίς να ξέρω την αρχική πηγή.

Αναφέρεται σε κάθε φωτογραφία ο τόπος που έγινε η λήψη. Επέλεξα να το επενδύσω μουσικά με γνώριμους ήχους της παραδοσιακής μας μουσικής με φλογέρα, ένα από τα πιο παλιά μουσικά όργανα, καθώς και με ένα κλέφτικο τραγούδι τονίζοντας την βαριά ιστορία της περιοχής μας. Πάντα με την ερασιτεχνική μου ματιά.

Ακούγονται κατά σειρά:

1) “Κλείσαν οι στράτες του Μωριά”- Σόλο φλογέρα Αριστείδης Βασιλάρης.

2) “Ξύπνα πουλί μου την αυγή”. Κλέφτικο τραγούδι από το πολύ αξιόλογο μουσικό έργο “Ο Μωριάς του 21”, έκδοση 2011, του Κώστα Παυλόπουλου, μουσικού και ερευνητή της παράδοσης. Συντελεστές:Αγγελική Τουρνά τραγούδι, Ηλίας Πλαστήρας κλαρίνο, Γιάννης Παυλόπουλος βιολί, Βασίλης Σμάνης λαούτο, Στέλλα Βαλάσση σαντούρι.“Ξύπνα πουλάκι μ’ το πρωί κι ανέβα σε κλαράκι και τίναχτ’ τα χερούλια σου και τιναχτ’ τη δροσιά σουκαι μη λαλείς παράωρα, ώρα του μεσονύχτουδίχνεις σημάδια των κλεφτών…..

” 3) “Θέλτε δέντρα ν’ ανθίσετε”- Σόλο φλογέρα Πέτρος Αθανασόπουλος-Καλύβας

13-2-2020. Σας ευχαριστώ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου»

………………………………………………………………….

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, για να απολαύσετε υπέροχες φωτογραφίες.

https://www.youtube.com/watch?v=kU6OfaYbDyE

Ο σύνδεσμος για το 1ο μέρος είναι:

https://www.youtube.com/watch?v=Fc4wrTDguLc

.

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό