Στις 13 Αυγούστου 2019, συνήλθε εις τακτική συνεδρίαση, στο Π.Κ. Σέρβου, το Δ.Σ., αποτελούμενο από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Ιωάννης Κ. Μπόρας
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Ν. Βέργος
Γραμματέας
: Ελένη Κ. Μπόρα
Μέλος: Θοδωρής Γ. Τρουπής
Μέλος: Γεώργιος Θ. Τρουπής
Μέλος: Κώστας Γ. Τερζής

Διαπιστώθηκε η κατά τον κανονισμό του Συνδέσμου νόμιμη απαρτία.

Στην ατζέντα συζήτησης συμπεριλήφθησαν τα εξής Θέματα και ελήφθησαν οι παρακάτω Αποφάσεις:

1. Ο πρόεδρος, κ. Ι. Κ. Μπόρας, ανακοίνωσε στα μέλη του Δ.Σ. ότι ο κ. Ν. Ευθ. Ζαχαρόπουλος τον ειδοποίησε ότι στην Εκδήλωση Βράβευσης της κόρης του, ιατρού ευρωβουλευτού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, στις 16-8-2019, θα παραστεί και η ίδια η Χρυσούλα, με την οικογένειά της και φίλους της.

2. Ο αντιπρόεδρος, Ι. Ν. Βέργος πρότεινε να γίνει "πρόσκληση σε γεύμα" στους καλεσμένους, μετά την Εκδήλωση, στην ταβέρνα του χωριού. Τελικά, όμως, δεν πάρθηκε μια τέτοια απόφαση.

3. Ο πρόεδρος του Δ.Σ ανέφερε πρόταση του κ. Ιωάννη Μ. Ρουσιά να γίνει γλέντι στην πλατεία με όργανα, την Παραμονή της Παναγίας, με ευθύνη του Δ.Σ. για τη διοργάνωση. Αυτή η πρόταση δεν επικροτήθηκε.

4. Ο Γεώργιος Θ. Τρουπής πρότεινε να γίνει μετατροπή της βιβλιοθήκης του Π.Κ. και να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα πορτάκια από νέα πορτάκια με τζάμι. Το κόστος το αναλαμβάνει ο ίδιος.

5. Κατέβηκε στο γραφείο του Π.Κ. η Παναγιώτα Χαρ. Στρίκου και της έγινε πρόταση από τα μέλη του Δ.Σ. να συμμετάσχει στο νέο Δ.Σ., διότι υπάρχει ανάγκη ο Σύνδεσμος να επανδρωθεί από νέα άτομα. Η Παναγιώτα δεν αρνήθηκε.

 

Τέλος συνεδρίασης.

.

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου,
η γραμματέας,
Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.