5.4.2009 Επίσκεψη ΔΣ Συνδέσμου στο χωριό

 

 

Την Κυριακή 4 Απριλίου 2009, επισκέφθηκε  το χωριό κλιμάκιο του ΔΣ, το οποίο αποτελείτο από τον νέο πρόεδρο του Συνδέσμου Σερβαίων "Η Κοίμηση της Θεοτόκου"  κ. Θ. Τρουπής, τον αντιπρόεδρο κ. Ι. Ν. Βέργο, τον ειδικό γραμματέα κ. Ι. Στ. Βέργο και τα μέλη κ.κ. Γ. Βέργο, Χ. Μαραγκό και Η. Χειμώνα.

DS_5-4-2009

 

Το κλιμάκιο αυτό συνόδευσε ο αρχιτέκτονας κ. Ι. Μαραγκός, που είναι σύμβουλος του Συνδέσμου στα έργα που γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο. Η ομάδα επισκέφθηκε το Π.Κ. μελέτησε τα διάφορα θέματα που έχουν προκύψει, έκανε επιμέτρηση της πέτρας που έχει κτισθεί στην νότια πλευρά του κτιρίου (για να πληρωθεί ο εργολάβος και να καταχωρηθεί η επιμέτρηση στα αρχεία του Συνδέσμου) και συζήτησε για τις δυνατότητες συνέχισης του έργου καθώς και διάφορες λεπτομέρειες σε επί μέρους θέματα.

Λεπτομέρειες στην ενότητα "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΕΡΒΑΙΩΝ"

Πορεία έργων στο Πολιτιστικό Κέντρo και καταστήματα του χωριού.

........................................................................


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.