Μαρίνας Διαμαντοπούλου-Τρουπή

Δεύτερο κύμα χιονιού μας επισκέφτηκε τον φετινό χειμώνα 2014-2015, ανήμερα Πρωτάγιασης και το χωριό άλλαξε όψη. Στουπόχιονο στην αρχή και πυκνές νιφάδες στη συνέχεια, ήρθαν από τα βορειανατολικά και έστρωσαν το λευκό πέπλο παντού. Ο βοριάς και το πολύ  κρύο αγρίευαν ακόμα περισσότερο την εικόνα του καιρού. Το χιόνι δεν διήρκησε πολύ.

Εντυπωσιακή εικόνα είχε και η νύχτα που ακολούθησε! Ξάστερη νύχτα του Γενάρη, λαμπερή πανσέληνος, κατάλευκο τοπίο  και απόλυτη παγωνιά παντού!

Η χιονόπτωση,  φέρνει χαμόγελα και  ψυχική ευφορία, αλλά και προβλήματα.

Η γιορτινή μέρα των Θεοφανείων ξημέρωσε και το χωριό βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Οι καμινάδες άργησαν να καπνίσουν. Και η καμπάνα της εκκλησιάς δεν χτύπησε.

Η θερμοκρασία σήμερα είναι στους -6 βαθμούς και τα πάντα είναι παγωμένα. Οι δρόμοι έχουν γίνει παγοδρόμια και ανέφικτες οι μετακινήσεις με  τ’ αυτοκίνητα και με τα πόδια. Σε κάθε μας βήμα το παγωμένο χιόνι τρίζει με πολύ θόρυβο.

Με μεγάλη προσπάθεια κατορθώσαμε να βγάλουμε κάποιες φωτογραφίες.

Μ’ αυτό το άλμπουμ φωτογραφιών μεταφέρουμε εικόνες από το χιονισμένο χωριό μας!

 

7-1-2015

Μαρίνα Διαμαντοπούλου

Τo Slideshow ανοίγει σε νέο παράθυρο/καρτέλα.
Για να επιστρέψετε στην παρούσα σελίδα και να συνεχίσετε θα πρέπει να κλείσετε το νέο παράθυρο/καρτέλα.
Κλικ στην κατωτέρω φωτογραφία για να συνδεθείτε.

Servou-panselinos 5-1-201529 Φωτογραφίες

Φώτο: Από τη συλλογή της Μαρίνας Διαμαντοπούλου - Τρουπή 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.