Εθνικές εκλογές 2019. Αποτελέσματα στο χωριό μας Σέρβου

..

Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στο δικό μας χωριό, οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019,   διεξήχθησαν με απόλυτη ηρεμία. 

 Τα αποτελέσματα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα  (πρωτότυπο δικαστικού αντιπροσώπου;), που δημοσίευσε στο διαδίκτυο ο πατριώτης Ν. Τρουπής. Μπορεί ασφαλώς κάποιος να τα αναζητήσει και στις αναρτήσεις του Υπουργείου.

Ας σημειωθεί πως σε αυτές τις εκλογές υποψήφιος ήταν και ο πατριώτης Μαρίνος Ι. Ρουσιάς, με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΕΡΒΟΥ-ΒΟΥΛ. ΕΚΛΟΓ. 2019
 Πριν 10 χρόνια (2009) είχαν ψηφίσει στο χωριό διπλάσιοι σχεδόν πατριώτες 
(212  από 435 εγγεγραμμένους)

 Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα,  ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με ποσοστό   70 %, η ΝΔ δεύτερη με ποσοστό   25% και το ΚΙΝΑΛ τρίτο με ποσοστό   9%.  Τα υπόλοιπα κόμματα πήραν το 6%.

Στο σύνολο των χωριών της Ηραίας τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 31%,   42%,   13%. και 14%.  Η διαφορά προφανώς οφείλεται στο γεγονός της υποψηφιότητας του Μαρίνου, που υποστηρίχτηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των πατριωτών.

Ο Μαρίνος, που για πρώτη φορά ήταν υποψήφιος βουλευτής, δεν εξελέγη, συγκέντρωσε όμως ένα σημαντικό αριθμό ψήφων, παρακαταθήκη για τις επόμενες εκλογές.

Στην Αρκαδία επανεξελέγησαν οι τρεις βουλευτές του Νομού: Βλάσης (ΝΔ), Παπαηλίου (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ).

Αξίζει να σημειώσουμε και εδώ, πως στις φετινές ευρωεκλογές εξελέγη ευρωβουλευτής η  Χρυσούλα, κόρη του πατριώτη Νίκου Ζαχαροπουλου, με το κόμμα του Γάλλου προέδρου Μακρόν.

.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΡΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 

 

Χ. Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.