Το ξωκλήσι του «Αγιολιά»,  στο χωριό μας Σέρβου, είναι από τα πιο παλιά εκκλησάκια του χωριού. Βρίσκεται κοντά στην κορυφή του «παλιόκαστρου»  και οι πατριώτες τιμούσαν τη μνήμη του προφήτου στις 20 Ιουλίου,  από της δημιουργίας του Ναού, με αθρόα προσέλευση  και πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Τα 2-3 τελευταία χρόνια  δυστυχώς δεν έγινε θεία λειτουργία στο ξωκλήσι, για διάφορους λόγους. Φέτος ευτυχώς έγινε με τον Παπα-Μανώλη και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό,  ιδιαίτερα στους επιτρόπους Κώστα Δάρα και Γιώργο Τρουπή. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός  και  παραβρέθηκαν  στον εορτασμό πάνω από 50 πατριώτες.  Χρόνια τους πολλά, να είναι καλά και του χρόνου να βρεθούν ξανά στον εορτασμό της μνήμης του Προφήτη.

Χρόνια πολλά και σε όλους τους πατριώτες που γιορτάζουν σήμερα.

Στο face book η Αγγελική (Κούλα) Σχίζα ανάρτησε μικρό video  που το αναδημοσιεύουμε με τον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να «πάρουν μια γεύση» από τον εορτασμό. 

Χ. Ι. Μαραγκός

https://www.facebook.com/100014963940637/videos/pcb.1646462875862495/598795675748904

Στον επόμενο σύνδεσμο  μπορείτε να  διαβάσετε ένα σχετικό άρθρο  το 2021.

https://www.servou.gr/xoservxrhl/axiotheata/73-ekklisieskaiexokklisia/4827-eortasmos-profiti-ilia-servou-2021


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.