Ψήφισμα Δήμου Ηραίας για τον Ηλία Χειμώνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
Παλούμπα 09-03-2010
Αρ. πρωτ. 562 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΙΑΣ

Το ΔΣ του Δήμου, κατά την συνεδρίαση του την 6η Μαρτίου 2010, μετά την αναγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας Ηλ. Χειμώνα -στρατιωτικού γιατρού με το βαθμό Υποπτεράρχου ε.α., Τέως προέδρου του Συνδέσμου Σερβαίων και Ειδικού γραμματέα του Ομίλου "Γκούρα"-, από τον Δημ. Σύμβουλο κ. Αθ. Μπόρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντος

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1.Εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για την απώλειά του
2.Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του
3. Να παραστεί ο Δήμαρχος στην εξόδιο ακολουθία και να μεταφέρει τα θερμά συλλυπητήρια του Δημ. Συμβουλίου στην οικογένειά του.
4. Αντί στεφάνου να προσφερθεί το ποσόν των 500 ευρώ στο Σύνδεσμο Σερβαίων, τον οποίο υπηρέτησε με αγάπη και σύνεση από τη θέση του Προέδρου και του μέλους του ΔΣ  και να διατεθούν στο χωριό του.
5. Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία.
6. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

Ακριβές αντίγραφο, ο Δήμαρχος, Σταύρος Χριστόπουλος


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )