16.7.2017 Λαϊκή Συνέλευση στου Σέρβου

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ                        Σέρβου 28 Ιουνίου 2017

Δημοτικό διαμέρισμα Σέρβου

 

                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                        Σε Λαϊκή Συνέλευση

Καλούνται οι δημότες του Τοπικού Διαμερίσματος  του χωριού μας όπως συμμετάσχουν σε Λαϊκή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την  16η Ιουλίου 2017 και ώρα 11 πμ (μετά το πέρας της θείας λειτουργίας), για να αποφασίσουν σχετικά με  αίτημα του συμπατριώτη μας καθηγητή ιατρικής κ. Γεωργίου Θ, Τρουπή.

Ο κ. Τρουπής ζητά να τοποθετηθεί με φροντίδα του, εξώγλυπτη προτομή πάχους 15 - 20 εκατοστών  με τα χαρακτηριστικά του λοχαγού Δημητρίου Θ. Τρουπή (1878-1921) στην  κεντρική πλατεία του χωριού, και δίπλα στην κολόνα της ΔΕΗ, για την εθνική προσφορά του στην απελευθέρωση της Θράκης. Εφονεύθη στη Μήδεια της Μικράς Ασίας στις 12.8.1921

                                       Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σέρβου,

                                                  Ιωάννης Μ. Ρουσιάς


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.