Από την ιστοσελίδα της Μαρίνας Διαμαντοπούλου-Τρουπή.

 

Καλημέρα σας!
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα...ένας εορτασμός που θεσμοθετήθηκε για να θυμίζει και να τιμά τους αγώνες της γυναίκας για τα δικαιώματα της στην κοινωνία, στην εργασία, στην μόρφωση, στην οικογένεια, στην ισότητα των φύλων, στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, κ.λ.π. Στις αναπτυγμένες χώρες, είναι σε μεγάλο βαθμό δεδομένα. Πριν από κάποια χρόνια όμως δεν ήταν! Λυπηρό φαινόμενο της εποχής μας τα αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας εις βάρος της γυναίκας.


Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι η σύγχρονη γυναίκα τρέχει να τα προλάβει όλα. Οικογένεια, εργασία, κοινωνικές υποχρεώσεις! Έχει όμως προσωπικότητα και δική της υπόσταση.


Στις λεγόμενες χώρες του Τρίτου Κόσμου, οι γυναίκες δυστυχώς, εξακολουθούν να μην έχουν κανένα δικαίωμα. Υποφέρουν......κι αυτό οφείλεται σε κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, πολιτικούς, θρησκευτικούς, κ.α.
Άρα, ας τιμήσουμε αυτήν την πλευρά σήμερα.

 

Τα λουλούδια βεβαίως είναι ευπρόσδεκτα πάντα και μας αρέσουν! 

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

 

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.