Από την ιστοσελίδα της Μαρίνας Διαμαντοπούλου-Τρουπή.

 

Καλημέρα σας!
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα...ένας εορτασμός που θεσμοθετήθηκε για να θυμίζει και να τιμά τους αγώνες της γυναίκας για τα δικαιώματα της στην κοινωνία, στην εργασία, στην μόρφωση, στην οικογένεια, στην ισότητα των φύλων, στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, κ.λ.π. Στις αναπτυγμένες χώρες, είναι σε μεγάλο βαθμό δεδομένα. Πριν από κάποια χρόνια όμως δεν ήταν! Λυπηρό φαινόμενο της εποχής μας τα αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας εις βάρος της γυναίκας.


Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι η σύγχρονη γυναίκα τρέχει να τα προλάβει όλα. Οικογένεια, εργασία, κοινωνικές υποχρεώσεις! Έχει όμως προσωπικότητα και δική της υπόσταση.


Στις λεγόμενες χώρες του Τρίτου Κόσμου, οι γυναίκες δυστυχώς, εξακολουθούν να μην έχουν κανένα δικαίωμα. Υποφέρουν......κι αυτό οφείλεται σε κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, πολιτικούς, θρησκευτικούς, κ.α.
Άρα, ας τιμήσουμε αυτήν την πλευρά σήμερα.

 

Τα λουλούδια βεβαίως είναι ευπρόσδεκτα πάντα και μας αρέσουν! 

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

 

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.