Αθήνα 22-2-2016

Απαντώντας στο αίτημα του ΔΣ του Συλλόγου Σερβαίων, οι υπογράφουσες ΜΑΡΙΑ και ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΡΑ, κόρες του Βασιλείου Ι. Δάρα, έχουμε την τιμή να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

     Είναι γνωστή στους πατριώτες η αγάπη του αείμνηστου πατέρα μας, για τον οποίο είμαστε υπερήφανες, για όλα όσα προσέφερε στο χωριό και στους κατοίκους του, καθώς και προς τον Σύνδεσμο, του οποίου επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ.

    Από τα πολύ παλιά χρόνια η αγάπη του αυτή εκδηλώθηκε με τη συμμετοχή του σε πολλά κοινά έργα, και αργότερα με τη συγγραφή των 2 βιβλίων του με ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ και ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΑΙΩΝ, με πολύ σπουδή και κόπο, που εκδόθηκαν το 1988.

    Σήμερα εκφράζουσες αυτό που θα επιθυμούσε και ο ίδιος, συμφωνούμε για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, αυτούσια, χωρίς συμπληρώσεις και περικοπές, όλου του περιεχομένου των ως άνω βιβλίων.

                                                      Με τιμή

      

                                             Μαρία και Γεωργία Β.Δάρα

 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

 

Θ.Γ.Τ


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )