Πρακτικά Συνεδρίασης του ΔΣ του Συνδέσμου, 20.10.2017

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου μας, της 20.10.2017, στην ατζέντα συζήτησης συμπεριλήφθησαν τα εξής θέματα:

1. Έγκριση της απόφασης της Επιτροπής Διαχείρισης της Ιστοσελίδας της 19.10.2017, για την εύρυθμη λειτουργία της Ιστοσελίδας.

2. Έκδοση του επόμενου φύλλου του «Αρτοζήνου», κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

3. Διοργάνωση εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις 21.1.2018, στην Πανγορτυνιακή αίθουσα, με:

α) Απονομή αριστείων, βραβείων και δώρων στους αριστούχους, στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017.

β) Απονομή δώρου σε κάθε μαθητή, που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, ανεξαρτήτως βαθμολογίας.

Καθώς είναι τιμή για το ΔΣ να βραβεύει τα Σερβιωτόπουλα, παρακαλούνται, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, που θα επιθυμούν να παρευρεθούν, να ειδοποιήσουν το ΔΣ, έτσι ώστε να προετοιμαστούν τα δώρα των παιδιών. Είναι απαραίτητη, βέβαια, η φυσική παρουσία του κάθε βραβευόμενου.

4. Διοργάνωση αποκριάτικης εκδήλωσης του Συλλόγου.

5. Απόφαση ανάθεσης σε κάτοικο του χωριού, του καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων, στο πνευματικό κέντρο και στα ξωκλήσια του χωριού μας.

6. Συνέχιση των εργασιών για ολοκλήρωση της κατασκευής της βρύσης στην πλατεία του χωριού.

7. Ανάρτηση, στην ιστοσελίδα, της επιστολής του Καθηγητή Ιατρικής Ιωάννη Δημόπουλου.

8. Απόφαση αρχειοθέτησης της πρότασης του Γεωργίου Βέργου προς τον Δήμαρχο Γορτυνίας, για ονοματοδοσία του δρόμου Σουλινάρι-Σέρβου, ως ‘Οδός Αντιδημάρχου Ηραίας Αθανάσιου Μπόρα’.

.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Η Γραμματέας του Συνδέσμου,
Ελένη Κ. Μπόρα


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )